5a Jornada Absolut Masculí Lliga Nacional, 1a

CN Sant Feliu 8 – UE Horta 8

Parcials (3-2, 1-3, 1-0, 3-3)

Rebíem a l’Horta el dissabte, a la nostra piscina, on ens hem de fer forts per assolir els nostres objectius. Un Horta molt canviat respecte la temporada passada, i que va demostrar perquè ocupa la zona alta de la classificació. Va disputar un molt bon partit, i va aconseguir bloquejar el nostre joc d’atac, amb la qual cosa, no ens vam trobar gens còmodes.

Després d’un explosiu i encertat inici que ens va situar 2-0, es va veure la tònica del que seria la resta del partit. Nosaltres, ben ficats el darrere, molt forts en l’1×1, però cometent massa exclusions, cosa que feia que defenséssim molts cops en home de menys. Tot i estar encertats, aquesta defensa desgasta molt, i ens quedava menys energia per sortir a la contra i trobar bones situacions de llançament. El 1r quart es va acabar 3-2, i amb sensacions estranyes: bé en atac de moment, i en defensa, 2 errors que van costar el gol.

El 2n quart, ens vam perdre en defensa, més pendents d’atacar i ser molt agressius, que no pas d’aplicar la tècnica i qualitat que tenim. Total, molta estona en inferioritat, a més d’estar un pèl confosos en l’atac. L’Horta ho va aprofitar a la perfecció, per fer un parcial important de 1-3. 4-5 i al descans llarg.

Amb calma, vam aclarir idees i parlar de la importància de dominar el tempo del partit nosaltres. Assegurant molt l’atac, per impedir la contra dels hortencs. Ho vam aconseguir del tot, però en atac ens faltava l’encert que havíem demostrat fins aquesta jornada. Vam estar horribles en la definició de l’home de més i en el llançament en general, la qual cosa ens va penalitzar moltíssim a l’hora d’agafar confiança i anar a per la victòria. Però, sense encert també havíem de guanyar, i vam aferrar-nos a la defensa, per entrar a l’últim període amb empat a 5.

No vam estar lúcids al principi, i els de Barcelona, van fer un 0-2 aprofitant una doble exclusió i un gran llançament exterior. Lluny de rendir-nos, vam treure l’orgull d’equip guanyador, i vam disputar 3 minuts excelsos, amb un 3-0 espectacular que capgirava el marcador fins al 8-7. Faltava 1’30” i no vam poder defensar fins al final una jugada en inferioritat. El 8-8 va pujar al marcador. Tot i amb això, com sempre vam generar una ocasió més…, i en home de més no vam estar fins per fer el gol que ens hagués donat la victòria.

El resum és que seguim invictes, però en aquesta jornada no vam acabar d’estar del tot còmodes en la parcel·la ofensiva. De totes formes, aquesta efectivitat us asseguro que depèn més del moment i de la confiança en un mateix, que no pas de la qualitat, que en tenim, i molta per a ser decisius. Seguirem treballant per ser sòlids a darrere, i des d’allí muntar un atac ràpid, valent i agressiu que domini els partits.

#somhiSantFe #totsjunts

 

http://www.rfen.es/publicacion/waterpolo/asp/ficha.asp?cod=17669

 

Ferran Plana